Fakulta strojního inženýrství UJEP

Naši studenti zvítězili v mezinárodní ekonomické a manažerské soutěži


Studenti FSI UJEP Tomáš Kolda a Jiří Šťastný zvítězili v mezinárodní ekonomické a manažerské soutěži JA MANAŽEREM NANEČISTO 2020.

Česko-slovenská soutěž pro vysokoškoláky pořádaná Nadací Tomáše Bati a organizací JA Czech ve spolupráci s JA Slovensko probíhala od března do června 2020. Soutěž byla určena pro dvoučlenné týmy vysokoškolských studentů, kteří měli možnost zábavnou formou si v praxi vyzkoušet své manažerské znalosti a dovednosti.  Programy JA Czech tak projde ročně téměř deset tisíc studentů.

Soutěže JA Manažerem nanečisto se tradičně účastní silné školy, které dostanou možnost změřit své síly s konkurenty z ostatních částí republiky a Slovenska. Cílem soutěžního týmu je předstihnout konkurenci ve výši dosaženého zisku, prodeje a velikosti podílu na trhu. Simulace JA Titan po každém kole hry automaticky vyhodnotí a určí pořadí soutěžních týmů.

Základní kola proběhla online formou v anglickém jazyce v simulaci JA Titan 3.0. Naši studenti prošli úspěšně prvním i druhým kolem online soutěže. Velké finále je čekalo dne 11. 6. 2020 a tam nezklamali. Jejich první místo dokazuje, že jsou jedničky, a my jim děkujeme za skvělou reprezentaci a blahopřejme k úspěchu,“ uvádí Ing. Lucie Melničáková z PR oddělení děkana FSI.

Tomáš Kolda, Jan Šťastný

Tomáš s Jirkou reprezentují Fakultu strojního inženýrství UJEP jako tým CAJKboyz. „Pod tímto názvem hájí barvy naší fakulty i na jiných akcích, např. na soutěžích pořádaných Studentskou unií UJEP apod.,“ dodává Lucie