Fakulta strojního inženýrství UJEP

Návštěva ze Strojnické fakulty Slovenské technické univerzity v Bratislavě na FSI UJEP

V rámci zahraniční spolupráce hostila dne 30. 1. 2023 Fakulta strojního inženýrství UJEP studenty magisterského studia ze Strojnické fakulty Slovenské technické univerzity v Bratislavě. Předmětem návštěvy bylo seznámení studentů s aktivitami fakulty a následná prohlídka jednotlivými laboratořemi a diskuze nad možnostmi další přeshraniční spolupráce.

Studenti 4. ročníku inženýrského studijního programu „Meranie a skúšobníctvo“, přijeli na návštěvu Fakulty Strojního inženýrství UJEP v rámci předmětu „Exkurzia“, který je zařazený do jejich studijního plánu v čele s akademikem Mgr. Ing. Janem Rybářem, Ph.D.

„Věříme, že pro slovenské studenty byla návštěva zajímavá nejen z odborného hlediska. Bylo velkým potěšením je u nás přivítat a věříme, že jim v brzké době budeme moci návštěvu oplatit,“ uvedl Ing. Michal Lattner, Ph.D., proděkan pro vnější vztahy FSI UJEP.

Předmětem návštěvy bylo seznámení studentů s aktivitami fakulty. V úvodu prezentace byla představena univerzita, vědecko-výzkumná činnost, možnosti studia a po krátké diskuzi už studenti pokračovali prohlídkou laboratoří, kde se měli možnost seznámit s ukázkou konfokálních elektronových mikroskopů, zkušebních zařízení, se zázemím laboratoře metrologie a měření, laboratoře automatizace a robotiky a laboratoře elektrotechniky. Po této návštěvě studenti pokračovali na prohlídku pivovaru Březňák ve Velkém Březně.

„Naši slovenští kolegové poznali město Ústí nad Labem, jeho historickou, kulturní a volnočasovou stránku a možná je některá z nich nadchla i jako potenciální místo pro výjezd v rámci programu Erasmus+,“ zakončil doc. Ing. Jaromír Cais, Ph.D., vedoucí Ústavu strojů a energetiky.