Fakulta strojního inženýrství UJEP

Omezení osobní přítomnosti studentů a povinnost testování


Od 1. 7. je zrušena povinnost testování studentů a zaměstnanců a zrušena platnost příkazů rektora č. 1/2021 K testování zaměstnanců na přítomnost viru SARS-CoV-2 a č. 2/2021 K testování studentů na přítomnost viru SARS-CoV-2.

Od 8. 6. 2021 se podmínka nošení ochranných pomůcek nevztahuje na:

  • akademické pracovníky při poskytování vzdělávání
  • studenty při vzdělávání, kteří sedí v lavici nebo jsou jinak usazeni
  • zkoušený a zkoušející při zkoušce, pokud všechny osoby udržují vzdálenost alespoň 2 metry
  • osoby v době výkonu práce na pracovišti nebo v době výkonu jiné obdobné činnosti po dobu, kdy vykonávají tuto činnost na jednom místě bez přítomnosti jiné osoby

Od 24. 5. 2021 je podmínka testování nově splněna již po uplynutí 22 dnů od prvního očkování a doba po prodělání nemoci se prodlužuje na 180 dnů, viz níže.

Od 10. 5. 2021 se mění mimořádným opatřením MZČR osobní přítomnost studentů na vzdělávání a to tak, že rozestup mezi jednotlivými osobami na zkouškách musí být minimálně 1,5 metru. Děkan ruší příkazem děkana č. 6/2021 od tohoto data možnost konání distančního způsobu zkoušek, všechny již vypsané termíny zkoušek proběhnou prezenčně.

V konzultačních hodinách se konají pouze prezenční individuální konzultace. Mimo vypsané konzultační hodiny mohou probíhat konzultace online. Od 24. 5. 2021 se mohou konat hromadné konzultace s minimálními rozestupy 1,5 metru.

Nadále je umožněna účast na výuce a zkouškách a od 24. 5. 2021 i na hromadných konzultacích (kromě individuálních konzultací a individuální prezenční výuky nebo jiné individuální činnosti) pouze studentům s negativním výsledkem antigenního testu na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2  ne staršího 7 dní provedeného ve fialové aule MFC UJEP podle čl. II, není-li ve čl. III příkazu děkana č. 6/2021 stanoveno jinak. 

Studenti musí podstoupit peventivní antigenní test na UJEP, jehož platnost je 7 dní (viz příkaz rektora č. 2/2021). Tato podmínka se nevztahuje na individuální konzultace a individuální prezenční výuku nebo jiné individuální činnosti. Od 18. 5. 2021 se prodlužuje platnost testu provedeného mimo UJEP na 72 hodin.

Podmínka podstoupení testu se považuje za splněnou, pokud student doloží, že:

Výjimky ze zákazu pohybu a pobytu bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jsou uvedeny v čl. I odst. 3 mimořádného opatření č. j. MZDR 15757/2020-50/MIN/KAN.

Příkaz rektora č. 2/2021 K TESTOVÁNÍ STUDENTŮ UJEP NA PŘÍTOMNOST VIRU SARS-CoV-2

Přehled vyšetřujících laboratoří


 

Další informace naleznete v sekci Covid-19